Lapis lazuli taşı

Lapis lazuli doğada bulunan taşlar arasında en saf olmayan taşlardan biridir. Diğer mavi minerallerin bileşimidir. Bunlara rağmen dünyada en değerli taşlardan biri olma özelliği taşır. Bu taşın rengi her daim mavidir. Rengin yoğunluğu çıkarıldığı bölgeye göre de farklılık gösterebilir. Diğer adı gece taşıdır. Renginden dolayı göklerin taşı adını alır. Bu taş küçük çocukları korkularından kurtulmaya yardım eder. Ayrıca küçük çocukların da solunum yolu rahatsızlıklarına yardımcı olduğu için çocuk taşı da denir.

Bu taş iskeleti kuvvetlendirir, tiroid bezelerini harekete geçirir. Tansiyon rahatsızlıklarında dengeyi sağlama rolü vardır. Zihinsel açıcıdır ve aydınlanma için kullanılır. Bunun yanında yaratıcı ifade, fiziksel yetenekler ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirir. Bu taş yay, balık ve terazi burcunun harika taşıdır. İsminin kökeni olan lapis taş manasına gelir. Lapis biir mineral değil kayadır. Bir kaç mineralden meydana gelmiştir.
Lapis hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, her gün kullanılması durumunda onu taşıyan kişi artık gücüne alıştığı için etkisi azalacaktır. Bu nedenle kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Düşüncelerinize zenginlik kazandıracak ve kaygılarınızdan arındırarak huzurlu bir ruh haline bürünmenizi sağlayacaktır. Kararlarınıza netlik verecek ve ruhunuzun hakikate ulaşmasını sağlayacaktır.