Aytaşı

http://www.sifalitasla263Yarı şeffaf, turuncu, gri ya da süt beyaz renklerdedir. Rainbow olarak bilinen türü ışık kaynağına karşı tutulduğunda mavi-beyaz pırıltılar yayar. Moonstone, Mondstein
Burçlar: YengeçBalık
Etkileri: Kadınların aylık periyotlarının düzenli olmasını sağlar. Özellikle cinsel organların korunmasında etkisi vardır. Kramplara, bacak ağrılarına ve sırt ağrılarına iyi gelir. Oburluğa karşı etkilidir.
Ay’ın parıltısını yansıttığı söylentilerinden dolayı bu ismi alan Aytaşı, lenfotik sistemdeki bozuklukları ortadan kaldırır.
Duygusal dengeleyici vasıflara sahiptir. Tutumlarda esneklik yaratır.
Bu taş hakkında en çok rivayeti ortaya çıkartan yerlerden biri de Hindistan’dır. Hindistan da kutsal bir taş olarak kabul gören Aytaşı’nın sevgilileri daha ihtiraslı yaptığı da söylenir.
Aytaşı, kadınlar tarafından kısırlığa iyi geldiği ve üreme organlarının sorunlarını çözmesi ve de kolay doğum yapmaya yaradığı için taşınır.
Kişilerdeki egoizmi giderdiği ve fazla yemek yeme dürtülerini ortadan kaldırdığı da bilinir.
Aytaşı üzerine yapılan rivayetlerin en çarpıcısı da, onu tılsım olarak taşıyan kişiyi şöhretli ve görünmez yaptığıdır.
Aşırı tepki verdiğiniz ve endişeli olduğunuz durumlarda aytaşı sizi dengeler ve diğer insanların hislerine karşı duyarlı olmanızı sağlar.
Aytaşı, kişinin duygusal gerilimden kurtulmasına ve duygularını kabullenmesine yardımcı olur.
Duygusal dengeyi sağlar ve egoya karşı iyi gelir.
İnsanlarla aranızdaki şefkat ve sempati duygularını karşılıklı olarak artırır ve kendisini taşıyan kişiye sempati kazandırır.
Rüyaların daha net hatırlanmasını sağlar.
Sevgililerin daha ihtiraslı olmasını sağlar.
Sezgileri ve iletişimi kuvvetlendirir.
Yıldızı düşük olanların taşıdır. Nazara karşı etkilidir.