Dinen Caiz Olmayan Kız ve Erkek İsimleri

Dinen Caiz Olmayan İsimler,Dinen Konulması Caiz Olmayan İsimler,Dinen Caiz Olmayan Kız ve Erkek İsimleri,Çocuklara Verilmesi Yasaklanan İsimler,Haram ve Mekruh Olan İsimler...

Dinen Caiz Olmayan Kiz ve Erkek İsimleri

Yeni doğan bebeğinize isim koymaya karar verdiyseniz koyacağınız ismin anlamını iyi araştırmalısınız, yoksa geri dönüş olmayan bir hataya sebep olarak,pişmanlık yaşayabilirsiniz..İşte İslam’a göre koyulması sakıncalı, yasak ve yanlış olan kız çocuk ve erkek çocuk isimleri:

Dinen Caiz Olmayan İsimler:
Dinimizde Caiz Olmayan İsimler,Samet İsminin Anlamı,Kezban İsminin anlamı,Julide İsminin Anlamı,İrem İsminin Anlamı,Ecrin İsminin Anlamı,Kayra İsminin Anlamı
Bebek doğacağı zaman aileler isim arama telaşına düşer. Özellikle pek çok aile, isiminKurna-ı Kerimde geçen isim olmasını ister. Fakat Kuranı- Kerimde geçen her kelime isim olarak kullanılamaz. İsim koyarken önemli olan, ismin anlamının güzel olması ve yaşanılan toplum kültürüne yabancı olmamasıdır. Bu gün sizlere, insanların Kuranda geçtiği için çocuklarına koyduğu fakat dinimizde caiz olmayan isimler konusunda bilgiler vereceğiz..

Dinimizde Caiz Olmayan İsimler,Samet İsminin Anlamı,Kezban İsminin anlamı,Julide İsminin Anlamı,İrem İsminin Anlamı,Ecrin İsminin Anlamı,Kayra İsminin Anlamı
Sanem İsminin Anlamı ; Put anlamına gelen bir sözcük olduğu için çocuğa konulması uygun değildir.
Samet İsminin Anlamı ; Samet ismi son zamanlarda pek çok çocukta rastlanılan bir isim. ‘hiç kimseye muhtaç olmayan’ demektir. Bu sadece Allah’a mahsus bir durumdur, dolayısiyle isim olarak kullanılamaz.
Aleyna İsminin Anlamı ; Aleyna da son zamanlarda kız çocuklarında en çok rastlanılan isimlerden bir tanesi.. üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir.
Kezban İsminin Analamı ; Kezban eskilerden çok kullanılan bir isim.. Şimdilerde çok sık rastlanmayan Kezban İsminin Analamı Yalancıdır. Kuran-ı Kerimde geçiyor olmasına rağmen dinen caiz olmayan isimler arasındadır.
Ayrıca; Resul, Nebi, Cebrail,Azrail, Mikail, İsrafil isimlerin konulması dinen hoş değildir.
Bekir İsminin Anlamı ; ‘deve yavrusu’ demektir. Bu isim belki Hz.Ebubekir’den dolayı konuyor ama; aslında Hz. Ebubekir’in esas ismi Abdullah’tır, Ebubekir ise lakabıdır.
Asiye İsminin Anlamı ; ‘isyan’ eden anlamına gelir.
Gülsüm İsminin Anlamı ; ‘gariban, zavallı, kimsesiz anlamındadır.
Julide İsminin Anlamı ; Farsça’da ‘dağınık,perişan’ demektir.
İrem İsminin Anlamı ; ‘Cennet bahçesi’ olarak bilinir ama aslinda ‘Allah’ın gazabına uğrayan sahte cennet’ tir.
Bade İsminin Anlamı ; ‘içki’ demektir.
Hannas İsminin Anlamı ; ‘şeytanın’ ismidir.
Alara,Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil ‘gayrimüslim’ isimleridir.
Rumeysa İsminin Anlamı ; ‘gözü çapaklı kadın’ demektir.
Hüreyre İsminin Anlamı ; ‘kedicik’ demektir.
Kayra İsminin Anlamı ; Kayra eski Türk mitolojisinde ‘tanrı’ demektir, Allah’tan başka ilah olmaz. Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır.
Melis İsminin Anlamı ; Yunan mitolojisinde ‘tanrıça’ demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir.
Ecrin İsminin anlamı, Allahın Hediyesi olarak bilinse de aslında, ‘ücret’ anlamına gelir. Bir insan ücret olamaz.
Buğlem İsminin Alnamı ; İnternette yazan anlami: Cenneti müjdeleyen melek Gerçek anlami: eski bir kızılderili dilinde ‘bereket yüklü buluttur.
Ceylin İsminin Anlamı ; Çoğu yerde Ceylin’in anlamı ‘Cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerim’de geçmeyen ve ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat Cihad Reyyan Sadaka Hac Af Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor. Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylin’in Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir. Ceyl Farsçada ‘yengeç’ demek. Ceylin’in baska bir anlami: yengeç yuvasi.